August 5, 2017

Kuih Bom Kue Lengo


Pernah tengok kuih ni? 
Kikiki... 
Saja nak tunjuk kuih favorite  ^_^

Kalau di Kelantan, nama dia "kue lengo". 
("le" disebut macam "le" dalam "lepat pisang") 

Kat sini, 90% inti kacang, bukan nyior. 
Kalau kat KL,  susahnya la nak jumpa yang inti kacang. 
Hahahaha

Selamat menikmati gambar ni ye buat peggemar-penggemar kuih ni 😂

Bye.... 


#malaysianfood
#kuihtradisimalaysia

May 24, 2017

Skytrex Shah Alam

Assalamualaikum...

Kali ni, nak share pasal Skytrex kat Shah Alam.
Awal bulan Mei haritu me and Eleena did "enjoy" our weekend kat Skytrex ni.
Skytrex Shah Alam terletak di Taman Botani Shah Alam, kalau tak tau jalan, pakai waze je ea..hehe







Owh, maaf, takde pulak gambar time betul-betul buat aktiviti. Nak buat cemana, takut.hahaha
Nak panjat lagi, nak amik gambar lagi, memang idok ler... Plus, kitorang pakai phone, susah la nak pegang, simpan je dalam beg. Malas nak bukak. 

Kitorang ambik extreme challenge, agak extreme la, especially yg monkey bar, alahai, penat giler rasa. >.< 

Kitorang scheduled 2.30pm, tapi disebabkan hujan, pukul 4.45pm macam tu baru start buat. 
Time buat activities tu, hujan lagi, lebat pulak tu. Dah la tengah demam, hentam je la, malas dah nak schedule masa lain. 

Time panjat tangga paip tu memang licin giler, dah hujan kan. Rasa adventure dia lebih sikit sebab hujan agak lebat. 

Price dia, RM75. 
Extreme Challenge + glove + bottle holder + mineral water. 

Nak tau activities apa yang ada dalam ni, boleh klik sini;


Apapon, best jugak la.

Memories are meant to be created together.

Thanks Eleena ^_^

p/s:
next?